icon-arrow-right
HomeNieuws Concept ontwikkeld voor tijdelijke, modulaire zorgpaviljoens voor High Care Corona patiƫnten

Concept ontwikkeld voor tijdelijke, modulaire zorgpaviljoens voor High Care Corona patiƫnten

Actueel

MedicomZes is een van de VolkerWessels bedrijven die samen met Heelmeesterz een concept heeft ontwikkeld voor tijdelijke, volledig ingerichte zorgpaviljoens met personeel.

Verplegend personeels masked klein

Heelmeesterz en VolkerWessels hebben een concept ontwikkeld voor tijdelijke, modulaire zorgpaviljoens voor High Care Corona patiënten in combinatie met het bieden van medisch, verpleegkundig en facilitair personeel.

 

Het grillige karakter van de Corona-uitbraken in locatie en omvang, vraagt om een flexibele oplossing in de opvang van patiënten om te voorkomen dat de reguliere zorg steeds weer in het gedrang komt.

 

Deze kan worden gevonden in het realiseren van tijdelijke modulaire zorgpaviljoens voor High Care Corona patiënten bij ziekenhuizen in regio’s met Corona brandhaarden, analoog aan initiatieven in het buitenland.

 

Door ervaring met de eerste en nu ook met de tweede golf, valt redelijk goed te voorspellen wanneer bij oplopende besmettingen in een bepaalde regio de druk op de ziekenhuizen toe gaat nemen en er geanticipeerd moet worden met het voorzien in extra capaciteit.

 

Een bed is echter alleen echt beschikbaar wanneer er ook personeel is. Een zorgpaviljoen bij een ziekenhuis (moederorganisatie) zou idealiter geleverd moeten worden met personeel: medisch, verpleegkundig en facilitair. Daarom wordt dit regionaal aangepakt door een tijdelijk beroep te doen op oud-zorgmedewerkers en hen optimaal te faciliteren met theoretisch en praktische trainingen maar ook met passende organisatievormen en taakherschikking. De zorgpaviljoens worden turn-key opgeleverd met bedden, meubilair, pantry’s, apparatuur etc. De patiëntenkamers voldoen volledig aan de infectiepreventie eisen zoals deze voor ziekenhuizen gelden.

 

Heelmeesterz is een groep van medisch specialisten en organisatiedeskundigen in de zorg. Vanuit VolkerWessels participeren diversen ondernemingen waaronder ZorgID (ontwikkelaar in zorgvastgoed), MedicomZes (bouwspecialist op het gebied van gezondheidszorg), HOMIJ (Technische Installaties), Aveco de Bondt (ingenieursbedrijf) en Van Kessel Sport en Cultuurtechniek (terreininrichting). Jan Snel is partner op het gebied van tijdelijke modulaire huisvestingsoplossingen. Binnen deze integrale samenwerking is alle kennis en slagkracht aanwezig in het bieden van tijdelijke, modulaire zorgpaviljoens, waar nodig voorzien van medisch, verpleegkundig en facilitair personeel.

+