icon-arrow-right
HomeNieuws Contouren tweelaagse dakopbouw op Het Slotervaart in Amsterdam zichtbaar

Contouren tweelaagse dakopbouw op Het Slotervaart in Amsterdam zichtbaar

Actueel

In opdracht van Zadelhoff bouwt MedicomZes een tweelaagsedakopbouw - 11e en 12e verdieping - op Het Slotervaart in Amsterdam. De dakopbouw voorziet in kantoorruimte voor zorggerelateerde en maatschappelijke organisaties en komtbovenop de vier vleugels van Het Slotervaart.  

 

De optopping is de ‘kroon’ op de grootschalige cascorenovatie van Het Slotervaart, dat MedicomZes samen met zusterbedrijf HOMIJ heeft gerealiseerd.

Terwijl Het Slotervaart in gebruik is door diverse huurders, die 24/7 operationeel zijn, worden de staalconstructie en vloerplaten voor de dakopbouw naar boven gehesen. Om veilig te hijsen en vallen van materialen te voorkomen, maken we gebruik van een crashdek op de bovenste verdieping van het gebouw dat het team van MedicomZes samen met Holland Staal heeft ontwikkeld. 

 

In het filmpje is zichtbaar hoe de verplaatsing van het crashdek van de ene naar de andere vleugel in zijn werk gaat.   

 

Naarmate de werkzaamheden vorderen worden de contouren van de dakopbouw naar ontwerp van MVSA Architects steeds meer zichtbaar. Eind volgend jaar is de optopping klaarDe transformatie van Het Slotervaart is onderdeel van gebiedsontwikkeling ‘De Plantijn in Amsterdam Nieuw-West.  

+