icon-arrow-right
HomeNieuws Eerste paal nieuwe hoofdingang Amsterdam UMC, locatie AMC

Eerste paal nieuwe hoofdingang Amsterdam UMC, locatie AMC

Actueel

Met het symbolisch slaan van één van de eerste fundatiepalen is op vrijdag 11 september stilgestaan bij de start van de bouwwerkzaamheden voor de nieuwe hoofdingang op locatie AMC van Amsterdam UMC.

Foto 1e paal AMC Entreegebied

Met inachtneming van de Corona-regels in beperkt gezelschap van het projectteam van Amsterdam UMC en Bouwcombinatie MedicomZes, HOMIJ Technische Installaties en Van Kessel Sport & Cultuurtechniek (allen VolkerWessels ondernemingen), werd onder het toeziend oog van Albert Bok, directeur MedicomZes, de symbolische handeling door Frida van den Maagdenberg, lid Raad van Bestuur Amsterdam UMC, verricht.

Over het project

Het ‘AMC Health Park’ is ontworpen door ontwerpteam Temp.architecture/studio NuyvanNoort/studio BLAD. Het ontwerp bestaat uit een centrale ontvangsthal in de vorm van een glazen paviljoen, te midden van een groen, parkachtig landschap, waar zowel patiënten, bezoekers, medewerkers, studenten als buurtbewoners zich op hun gemak voelen. Straks vormen het nieuwe voorterrein van locatie AMC en het plein van station Holendrecht een organisch geheel.

Najaar 2021 gereed

Naar verwachting wordt de nieuwe hoofdentree in het vierde kwartaal van 2021 in gebruik genomen.

 

Artist impressions: Studio BLAD

Projecten

Alle projecten

Nieuws

Meer nieuws

Bouwen in de Zorg: 2 artikelen over het nieuwe entreepark en entreepaviljoen voor...

Recent hebben wij de nieuwbouw van het entreepark en entreepaviljoen voor Amsterdam UMC, locatie AMC opgeleverd. Dit project...

Oplevering Entreegebouw en AMC Health Park

Op maandag 15 november jl. is het nieuwe Entreegebouw en het AMC Health Park opgeleverd aan Amsterdam UMC, locatie AMC....

+