icon-arrow-right
HomeNieuws Entreepark en Entreepaviljoen feestelijk in gebruik genomen

Entreepark en Entreepaviljoen feestelijk in gebruik genomen

Actueel

Op 26 april is op initiatief van het AMC op feestelijke wijze de ingebruikname van de nieuwe Entree en het Voorplein van locatie AMC van het Amsterdam UMC gevierd! Door het goede weer kon dit plaatsvinden op de buitentribune van het nieuwe paviljoen, in het verse lentegroen van het nieuwe park. Geen betere manier om zo gebruik te maken van de mogelijkheden die het entreepark en paviljoen bieden!

Door verschillende sprekers is een overzicht gegeven van het belang van een goed ontwerp (Maas-jan Heineman, voorzitter jury en voormalig lid rvb Amsterdam UMC), de ideeën en ontwerpkeuzes (Tom Bergevoet en Joost van Noort, architecten), de uitdagingen van de bouw (Albert Bok, Bouwcombinatie MedicomZes| HOMIJ|Van Kessel Sport en Cultuurtechniek), het belang van een goed functionerend voorplein voor het Amsterdam UMC (Frida Van Den Maagdenberg, lid rvb Amsterdam UMC), en de samenwerking in het Masterplan Zuidoost en een Rookvrij stadsplein (Dirk de Jager, Gemeente Amsterdam).


Daarna was er de gelegenheid voor een rondleiding door het entreepark en paviljoen en natuurlijk de borrel!

 

Foto's: Studio Nuy van Noort

Nieuws

Meer nieuws

Amsterdam UMC Run & MedicomZes al 38 jaar een sportieve samenwerking

Na 4 jaar afwezigheid door Covid, werd afgelopen zondag de 38e editie van de Amsterdam UMC Run op locatie AMC georganiseerd,...

+