icon-arrow-right
HomeNieuws Feestelijke start bouw SRON Bio Science Park Leiden

Feestelijke start bouw SRON Bio Science Park Leiden

Actueel

Op 18 oktober 2019 vond de officiële start bouw plaats van de nieuwbouw SRON in Leiden. Michael Wise heette namens de directie van SRON de genodigden welkom. Na enkele speeches, een video over het project en de overhandiging van het BREEAM Excellent Ontwerpcertificaat werd de officiële handeling verricht. Annemieke Beers en Michael Wise (directie SRON), Caroline Visser en Jaap Schouten (Raad van Bestuur NWO), Paul Dirkse (wethouder gemeente Leiden), Albert Bok en Marco Jungbeker (directie bouwcombinatie MedicomZes/Kuijpers), mevrouw Adrie BOM-Lemstra (gedeputeerde provincie Zuid Holland), Koen Klijn (Ector Hoogstad architecten) en Carel Stolker (rector magnificus en voorzitter van het College van Bestuur van de Universiteit Leiden) sloegen gezamenlijk de eerste paal.

State-of-the-art gebouw

De nieuwbouw heeft een omvang van circa 10.000 m2 bvo en bestaat uit laboratoria, trillingsarme cleanrooms, werkplaatsen, en kantoren. De nieuwbouw biedt de meest moderne voorzieningen voor onderzoek en instrumentontwikkeling. Het gebouw is ontworpen naar de standaard van BREEAM Excellent.


Bijzonder aan dit project zijn onder meer de complexe (ISO 5 en 6) cleanrooms en cryolabs. Hier worden zeer gevoelige sensoren en instrumenten vervaardigd die meegaan op ruimtemissies. De cleanrooms en cryolabs worden op een massieve, trillingsvrije vloerplaat geplaats en afgeschermd van elektromagnetische straling om ideale productieomstandigheden te realiseren. Doordat de cleanrooms op de begane grond en aan de glazen gevel gesitueerd worden, zijn de bijzondere activiteiten van SRON direct voor het publiek zichtbaar. De nieuwe locatie draagt bij aan een intensievere samenwerking met topwetenschappers van de Universiteit Leiden, de Technische Universiteit Delft en het bedrijfsleven.

 

Het ontwerp wordt samen met bouwcombinatie MedicomZes/Kuijpers afgerond. Begin 2021 wordt het gebouw in gebruik genomen.

Over SRON

SRON (onderdeel van NWO, de Nederlandse Organisatie voor Wetenschappelijk Onderzoek) voert fundamenteel wetenschappelijk onderzoek uit om doorbraken te bewerkstelligen in de astrofysica, het exoplaneetonderzoek en het aardatmosfeeronderzoek vanuit de ruimte. Daarnaast ontwikkelt het instituut nieuwe technologieën voor satellietinstrumenten, zoals gevoelige sensoren voor röntgen- en infraroodstraling.

Meer weten?

Kijk op de website van de nieuwbouw: https://www.sron.nl/sron-leiden-delft en volg het project via de webcam.

 

Artist Impression: Ector Hoogstad Architecten

Projecten

Alle projecten

Nieuws

Meer nieuws

Nieuwbouw SRON in Leiden bereikt hoogste punt

Afgelopen vrijdag bereikte het nieuwe SRON-gebouw in Leiden het hoogste punt! Bouwcombinatie MedicomZes-Kuijpers realiseert...

Feestelijke start bouw SRON Bio Science Park Leiden

Op 18 oktober 2019 vond de officiële start bouw plaats van de nieuwbouw SRON in Leiden. Michael Wise heette namens de...

Nieuwbouw SRON Leiden gegund aan Bouwcombinatie MedicomZes-Kuijpers

SRON (onderdeel van NWO, de Nederlandse Organisatie voor Wetenschappelijk Onderzoek) voert fundamenteel wetenschappelijk...

+