icon-arrow-right
HomeNieuws Nieuw SRON-gebouw opgeleverd door bouwcombinatie MedicomZes-Kuijpers

Nieuw SRON-gebouw opgeleverd door bouwcombinatie MedicomZes-Kuijpers

Actueel

SRON's nieuwe hoofdkwartier op het Leiden Bio Science Park is officieel opgeleverd in aanwezigheid van Marco Jungbeker (directeur Projectenbedrijf bij Kuijpers), Michael Wise (directeur SRON), Frank van Rijn (projectmanager huisvesting SRON) en Albert Bok (directeur MedicomZes).

Stijlvol en technisch complex

Na afronding van het ontwerp door Ector Hoogstad Architecten ging in oktober 2019 de eerste paal de grond in, waarna ruim 20 intensieve bouwmaanden volgden. Bijzonder aan het gebouw zijn onder andere de complexe cleanrooms (ISO 6 en 7) en cryolabs, geplaatst op een massieve trillingsarme vloerplaat van 5.000 kubieke meter beton met 800 ton bewapening, en ver weg van storende elektrische stralingsbronnen.

 

Header foto 1 v.l.n.r.: Marco Jungbeker, Michael Wise, Frank van Rijn, Albert Bok. 

Credits foto's 1 + 2: © Ivar Pel Fotografie
Credits foto 3: Kuijpers

Mogelijkheden voor samenwerking

Het gebouw, met een totale oppervlakte van ca. 9.000 m2, bestaat verder uit werkplaatsen, kantoren en vergader- en ontmoetingsruimtes. 'Die zijn gesitueerd rondom een ruim atrium,' zegt Van Rijn. 'Daardoor wordt elkaar ontmoeten en ideeën uitwisselen, het creatieve proces dat voor SRON erg belangrijk is, enorm verbeterd ten opzichte van het oude gebouw in Utrecht.'

Dichterbij kennis

Na inrichting en inhuizing zal het gebouw in september 2021 volledig operationeel zijn. De verhuizing van SRON's hoofdkantoor van Utrecht naar Zuid-Holland gaat gepaard met een breder samenwerkingsverband tussen SRON, de Universiteit Leiden, de TU Delft en diverse andere kennispartners, gericht op de belangrijkste onderzoeksprogramma's van SRON: astrofysica, exoplaneetonderzoek, aardgericht onderzoek en technologieontwikkeling.

Projecten

Alle projecten

Nieuws

Meer nieuws

Mooie vlog over een state-of-the-art gebouw!

VolkerWessels produceerde samen met ons en onze opdrachtgever een prachtige vlog over het project nieuwbouw voor  SRON...

Een kijkje nemen bij SRON

Op 28 september vierden we het hoogste punt van de nieuwbouw voor SRON in Leiden. In verband met de...

+