icon-arrow-right
HomeNieuws Feestelijke opening verbindingsbrug tussen WKZ en Prinses Máxima Centrum

Feestelijke opening verbindingsbrug tussen WKZ en Prinses Máxima Centrum

Actueel

Op 6 april vond de feestelijke opening plaats van de door MedicomZes gebouwde overdekte brug die het Prinses Máxima Centrum voor kinderoncologie (PMC) en het Wilhelmina Kinderziekenhuis (WKZ) met elkaar in verbinding brengt. De brug is zónder restpunten opgeleverd.

Symbolische verbinding

Tijdens de opening spraken zowel Diane Monissen (Voorzitter Raad van Bestuur PMC) als Mirjam van Velthuizen (Raad van Bestuur UMC Utrecht) de gasten toe over de bijzondere brug. Mirjam: "Deze brug is een mooie symbolische verbinding tussen de kennis en kunde van onze beide organisaties. We versterken elkaar. Waar het WKZ, als onderdeel van het UMC Utrecht, alles in huis heeft waar het gaat om intensieve zorg, OK zorg en radiologie, is het Prinses Máxima Centrum de expert op het gebied van oncologie. Met elkaar werken we aan het gemeenschappelijke doel om elk kind met kanker te genezen, met de best mogelijke kwaliteit van leven."

Feestelijke opening

In het midden van de brug stond een grote ballonnenmuur met oranje en blauwe ballonnen. Om de opening officieel te maken prikten de leden van beide Raden van Bestuur en de kinderen die te gast waren de ballonnen een voor een door om de doorgang te openen. Bezoekers mochten als eerste gasten door de lange, kleurrijke brug lopen en kregen een rondleiding door het nieuwe Prinses Máxima Centrum. 

Projecten

Alle projecten

Nieuws

Meer nieuws

Uitbreiding Prinses Máxima Centrum voor kinderoncologie gegund aan MedicomZes en ULC...

Na een bouwteamfase, waarin MedicomZes en ULC Installatietechniek het ontwerp met opdrachtgever Prinses Máxima Centrum,...

Brugverbinding Prinses Máxima Centrum wint World of Color Award

Mooi en kleurrijk nieuws: de brugverbinding tussen het Prinses Máxima Centrum voor kinderoncologie en het...

Bouw verbindingsbrug tussen Wilhelmina Kinderziekenhuis en Prinses Máxima Centrum

In Utrecht is MedicomZes gestart met de aanleg van de brugverbinding tussen het Wilhelmina Kinderziekenhuis (WKZ) van het UMC...

+