icon-arrow-right
HomeProjecten Bouw operatiecentrum UMCG

Bouw operatiecentrum UMCG

Groningen

Het Universitair Medisch Centrum Groningen (UMCG) gaat de komende jaren flink bouwen en verbouwen. Daarmee werken ze aan de toekomst van de gezondheidszorg in Noord-Nederland. Midden in het Centraal Medisch Complex van het UMCG, op de begane grond wordt de eerste fase van het vernieuwde operatiecentrum gerealiseerd. De bouw van dit deel van het operatiecentrum wordt gerealiseerd door bouwcombinatie MedicomZes-Homij, beide VolkerWessels ondernemingen.

Over het Project

De realisatie van het nieuwe operatiecentrum is verdeeld over drie fases. Begin 2022 is gestart met de begane grond. Naast de hybride OK’s, die nu klaar zijn, komen hier vier algemene OK's, twee interventie OK’s, een CT-ruimte en een recovery afdeling met 10 bedden waar patiënten kunnen uitslapen na de ingreep.

Hybride - Multifunctionele Operatiekamers

Maandag 26 februari 2024 werden de hypermoderne hybride OK’s en bijbehorende faciliteiten, in gebruik genomen door de interventieradiologie en de vaatchirurgie. Een belangrijke stap in de verbouwambities van het UMCG.

 

Een hybride OK is een multifunctionele operatiekamer waar medisch specialisten, zowel chirurgische ingrepen als beeldvormende interventies kunnen uitvoeren.

 

Het project bevindt zich nu in fase 2 met de bouw van vier algemene operatiekamers, twee interventie OK’s, een CT-ruimte en een recovery afdeling met 10 bedden.

Feiten & cijfers

 • Plaats
  Groningen
 • Opdrachtgever
  UMCG
 • Ontwerp
  EGM Architecten
 • Constructeur/ingenieur
  ABT Wassenaar
 • Installatieadviseur
  RHDHV
 • Bouwcombinatie
  MedicomZes-Homij
 • Projectcategorieën
  Cleanrooms

Meer weten over dit project?

Bezoek de projectwebsite »

Gerelateerd nieuws

Meer nieuws

Feestelijke ingebruikname nieuwe hybride operatiekamers UMCG

In opdracht van Universitair Medisch Centrum Groningen (UMCG) werkt Bouwcombinatie MedicomZes-Homij aan de vernieuwing...

+