icon-arrow-right
HomeOver onsGeschiedenis

Geschiedenis

In 1974 opgericht als bouwcombinatie heeft MedicomZes zich sindsdien ontwikkeld tot specialist in het 'beter maken' van huisvesting voor de curatieve zorg.

1974

Samenwerkingsovereenkomst tussen drie aannemingsbedrijven voor de bouw van een psychiatrisch centrum in Amsterdam Zuidoost.

 

1975

Uitbreiding samenwerking naar een VOF met 6 aannemingsbedrijven voor de bouw van het Academisch Medisch Centrum in Amsterdam en het Leids Universitair Medisch Centrum; Medische Combinatie Zes VOF. Onder hen de VolkerWessels bedrijven Visser & Smit en Boele & van Eesteren.

 

2002

De individuele bedrijven zijn in de ogen van de Nederlandse Mededingingsautoriteit elk in staat zelfstandig dergelijke projecten uit te voeren, resulterend in het besluit van de NMa dat de samenwerking niet hoeft te worden gecontinueerd. Het VolkerWessels concern is geïnteresseerd in MedicomZes VOF vanwege de opgebouwde expertise in het bouwen in de curatieve gezondheidszorg. De VolkerWessels bedrijven Boele & van Eesteren en Visser & Smit Bouw kopen daarom de andere vier deelnemers van de VOF uit en gaan samen verder.

2010

Boele & van Eesteren treedt uit MedicomZes en MedicomZes wordt een handelsnaam van Visser & Smit Bouw waaronder zij projecten in de complexe curatieve gezondheidszorg ontwerpt, realiseert en onderhoudt.

 

+