icon-arrow-right
HomeProjecten Verbouw- en nieuwbouw SEH MCH Bronovo locatie Westeinde Den Haag

Verbouw- en nieuwbouw SEH MCH Bronovo locatie Westeinde Den Haag

Westeinde, Den Haag

Spoedeisende Hulp, diverse behandelruimtes, Acute-kamer met Sliding Gantry en MRI- ruimte

Voordat met de feitelijke werkzaamheden kon worden begonnen is door derden een nieuwe ambulancegarage gerealiseerd. In deze ambulancegarage is door het projectteam de nieuwe installatie aangebracht.

Tijdelijke tunnel

De nieuwe ambulancegarage was door middel van een tijdelijke tunnel verbonden met het bestaande ziekenhuis en liep door het bouwgebied van fase-A. De afdelingen van het ziekenhuis bleven door deze tunnel bereikbaar en zo konden we de gewenste uitbreiding realiseren. Het proces werd hierdoor niet verstoord met minimale overlast kon de verbouwing worden uitgevoerd.

Gefaseerde uitvoering

De werkzaamheden zijn gefaseerd uitgevoerd omdat gedurende het gehele project de Spoedeisende Hulp (SEH) operationeel bleef.  

 

Op de locatie van  de oude ambulancegarage is fase- A van de uitbreiding gerealiseerd. Hier zijn diverse nieuwe behandelkamers en is de HAP (Huis Artsen Post) gehuisvest. Nadat fase- A gereed was kon worden gestart met fase- B; dit betrof het verbouwen van de huidige Poliklinische Operatie Kamers. In deze fase zijn tevens de installaties voorbereid voor de werkzaamheden in fase- C. Fase- C omvatte het dichtzetten van de bestaande patio voor de realisatie van diverse SEH behandelkamers en het verbouwen van de radiologie afdeling (CT- Scan, Ysio). Aansluitend is er gestart met gelijktijdig fase- D1 (MRI-ruimte) en D2 (diverse behandelruimten voor de SEH). In fase zijn er verschillende behandelruimten en overige benodigde ruimten (o.a. wachtkamers, opslagruimten) gerealiseerd.

Feiten & cijfers

 • Opdrachtgever
  Stichting Medisch Centrum Haaglanden en Bronovo-Nebo
 • Architect
  Prent-Landman Architecten BNA
 • Adviseurs
  Broersma BV / Valstar Simonis
 • Status
  Opgeleverd
 • Uitvoering
  MedicomZes, een handelsnaam van Visser & Smit Bouw
 • Installaties
  HOMIJ Technische Installaties
 • Projectcategorieën
  Curatieve Zorg
+