icon-arrow-right
HomeNieuws In een nieuw jasje! Dakopbouw Het Slotervaart

In een nieuw jasje! Dakopbouw Het Slotervaart

Actueel

In opdracht van Zadelhoff bouwt MedicomZes een tweelaagse dakopbouw op de 11e en 12e verdieping van Het Slotervaart in Amsterdam. De nieuwe kantoorverdiepingen komen bovenop de vier vleugels van het Kruisgebouw.

Eind vorig jaar namen we jullie mee in een bericht over het verplaatsen van het crashdek van de ene naar de andere vleugel bij de bouw van de staalconstructie. Als vervolg hierop hebben we een video gemaakt van de plaatsing van de nieuwe elementengevel bij dit spraakmakende project.

 

Terwijl Het Slotervaart door diverse huurders in gebruik is, worden de gevelelementen omhoog gehesen en op de juiste positie in de staalconstructie geplaatst. Om veilig op hoogte te kunnen hijsen en bouwen, is gekozen voor een prefab elementengevel die het team van MedicomZes samen met partner Alkondor heeft ontwikkeld. Een plug-and-play principe, waarbij het gevelelement na plaatsing direct gereed is. Er komen geen kitvoegen of nabewerkingen meer aan te pas. Het is meteen klaar!

 

Kijk mee in de video hoe de elementengevel veilig en secuur op hoogte wordt geplaatst, zonder dat de gebruikers van Het Slotervaart daar hinder van ondervinden.

Voortgang

De werkzaamheden van de Dakopbouw naar ontwerp van MVSA Architects vorderen gestaag. Eind dit jaar is de optopping klaar voor verhuur aan maatschappelijke organisaties.

 

De transformatie van Het Slotervaart is onderdeel van gebiedsontwikkeling De Plantijn in Amsterdam Nieuw-West.

 

Fotografie: Parallel

Nieuws

Meer nieuws

Contouren tweelaagse dakopbouw op Het Slotervaart in Amsterdam zichtbaar

In opdracht van Zadelhoff bouwt MedicomZes een tweelaagse d akopbou w -  11 e en 12 e...

MedicomZes tekent aannemingsovereenkomst dakopbouw Het Slotervaart

Na de oplevering van de casco renovatie van Het Slotervaart is op 6 april 2023 de aannemingsovereenkomst voor de dakopbouw op...

Casco Renovatie Het Slotervaart opgeleverd

Na bijna twee jaar renoveren en verduurzamen van het Kruisgebouw in Amsterdam, heeft Bouwcombinatie MedicomZes-Homij op 6...

+