icon-arrow-right
HomeNieuws Minister Bruins opent UMCG Protonentherapiecentrum

Minister Bruins opent UMCG Protonentherapiecentrum

Actueel

Minister Bruins van Medische Zorg en Sport verrichtte vrijdagmorgen de officiële opening van het UMCG Protonentherapiecentrum in Groningen. Hij verving Koningin Máxima die vanwege het overlijden van haar zus niet aanwezig kon zijn.

Tijdens een kort programma met toespraken, beeld, licht en muziek, heeft minister Bruins de openings-handeling verricht om daarna een rondleiding door het protonentherapiecentrum te krijgen. Klik hier om het persbericht van het UMCG te lezen

Massief bouwwerk

Op het UMCG-terrein is door Visser & Smit Bouw in de afgelopen drie jaar gebouwd aan een indrukwekkend centrum met metersdikke betonnen wanden, vloeren en dak, een deeltjesversneller van 220 ton en de modernste bestralingsapparatuur. Bekijk hieronder de timelapse video van de bouw van het UMCG Protonentherapiecentrum.

Samenwerking Prinses Máxima Centrum

Het UMCG Protonencentrum is het eerste centrum in Nederland dat protonentherapie sinds januari 2018 aanbiedt aan patiënten. Als enig centrum in Nederland behandelt het UMCG ook kinderen met protonentherapie. Dit gebeurt in nauwe samenwerking met het eveneens door ons gebouwde Prinses Máxima Centrum voor kinderoncologie in Utrecht, wat vorige week door de koningin geopend werd.

Projecten

Alle projecten
+