icon-arrow-right
HomeProjecten AMC Entreegebouw en entreegebied

AMC Entreegebouw en entreegebied

Amsterdam

Het project betreft de realisatie van een nieuw glazen entreegebouw vormgegeven als een paviljoen dat de hoofdentree en de entree polikliniek van het ziekenhuis verbindt. Het voorgebied wordt opnieuw ingericht als groene oase (AMC Health Park). Dit park heeft een grote aantrekkingskracht met hoge verblijfskwaliteit voor patiënten, bezoekers, studenten, medewerkers van het AMC en bezoekers uit aangrenzende gebieden.

 

 

Over het project

Het ontwerp van het entreepaviljoen kenmerkt zich door een opvallend dak en een glooiende gevel. De nieuwe entree wordt ontsloten door een nieuwe looproute van en naar het OV-knooppunt Holendrecht. Voor de herinrichting van het terrein rondom de nieuwe entree is het doel om een natuurrijke omgeving te creëren. Zo worden er veel groen, looppaden en water toegepast waarbij tevens parkeerruimte is gecreëerd om spoedeisende hulp en polikliniek bereikbaar te houden.

 

Het project beslaat in totaal 2000 m2. Het entreegebouw kent twee bouwlagen en de bovengrondse parkeerruimte bestaat uit ca. 300 parkeerplekken voor auto's, 31 motor/scooterplekken en 48 fietsparkeerplekken.

Artist impressions: Studio Nuyt van Noort

Duurzaam ontworpen

Sloopafval van de bestaande entree zal worden verwerkt in de terreinverharding. Ook alle ontgraven grond wordt hergebruikt binnen het project. De natuurrijke omgeving wordt gecreëerd door het gebruik van veel vegetatie en water, waarbij door de realisatie van wadi's de buffering en infiltratie in de bodem van hemelwater het terrein klimaatadaptief wordt gemaakt.

Bouwcombinatie

Dit project wordt gerealiseerd door een bouwcombinatie die bestaat uit MedicomZes, HOMIJ Technische Installaties en Van Kessel Sport & Cultuurtechniek, alle VolkerWessels ondernemingen.

Feiten & cijfers

 • Plaats
  Amsterdam
 • Opdrachtgever
  Amsterdam UMC
 • Directie
  Amsterdam UMC
 • Architect
  Ontwerpcombinatie Nuy van Noort/Temp Architecture/Studio BLAD
 • Constructeur/ingenieur
  Pieters Bouwtechniek
 • Adviseurs
  Ontwerpcombinatie Nuy van Noort/Temp Arhitecture/Studio BLAD
 • Uitvoering
  Bouwcombinatie MedicomZes/HOMIJ Technische Installaties/Van Kessel Sport & Cultuurtechniek
 • Projectcategorieën
  Curatieve Zorg

Gerelateerd nieuws

Meer nieuws

Nieuwbouw entreegebied AMC gegund aan bouwcombinatie MedicomZes, HOMIJ Technische...

Amsterdam UMC heeft de bouw van een nieuwe hoofdentree en herinrichting van het aangrenzende voorterrein van het AMC gegund...

+